Feyenoord ziet titelkansen slinken na verlies

Ger
30 maart 2013, 22:37   Bijgewerkt: 30 maart 2013, 23:07

Feyenoord heeft serieuze schade opgelopen in de strijd om het kampioenschap. Op bezoek bij SC Heerenveen werd zaterdagavond met 2-0 verloren. Koploper Ajax, nummer twee PSV en outsider Vitesse kunnen zondag profiteren. Heerenveen stijgt naar plek zeven, waardoor de play-offs om Europees voetbal een realistisch doel zijn.

Het gemis van de geschorste Graziano Pellè bij Feyenoord domineerde de voorbeschouwingen op het duel in het Abe Lenstra Stadion. Zou Ronald Koeman besluiten om Lex Immers een linie door te schuiven of mocht Ruben Schaken vanaf de flank naar de spits verhuizen? De trainer koos voor de eerste optie, waardoor Tonny Vilhena als nummer 10 werd opgesteld. Het betekende tevens dat Ruud Vormer op het middenveld een basisplaats kreeg.

Heerenveen, dat overtuigender aan de wedstrijd was begonnen, kreeg kort na het uitvallen van Immers een grote kans op de openingstreffer. Na knullig balverlies van Jean-Paul Boëtius dwong Filip Djuricic doelman Erwin Mulder tot een ultieme redding. Schaken had Feyenoord vlak voor de pauze aan succes kunnen helpen. De Oranje-international, nog trefzeker tegen Roemenië, wist Kristoffer Nordfeldt van dichtbij echter niet te passeren.

Net op het moment dat de Kuipbewoners vrede leken te hebben met een puntendeling, sloeg Finnbogason alsnog toe. Na goed doorzetten van verdediger Jeffrey Gouweleeuw werkte de IJslander de bal vakkundig langs Mulder. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd strooide Yassine El Ghanassy extra zout in de Rotterdamse wonden door voor de 2-0 te zorgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen