De Zeeuw: "Ik wil titel winnen met Anderlecht"

6 april 2013, 11:17

Demy de Zeeuw heeft het naar zijn zin in Brussel. De middenvelder maakte in de winterstop op huurbasis de overstap naar het Anderlecht van trainer John van den Brom. Met die ploeg hoopt hij dit seizoen kampioen te worden. "Ik wil absoluut de titel winnen met Anderlecht", aldus De Zeeuw tegen Het Nieuwsblad. "En ik hoop dat ik straks mag blijven, want ik wil echt niet terug naar Moskou."

Anderlecht gaat aan de leiding in de Belgische Jupiler League, maar ging afgelopen maandag pijnlijk onderuit tegen concurrent RC Genk. De Zeeuw mocht in die wedstrijd voor het eerst in de basis beginnen. "De dag na de match liep iedereen hier bijzonder teleurgesteld rond. Nu eigenlijk ook nog. Het was gewoon een heel zure nederlaag, omdat we best goed speelden en zestig minuten lang de baas waren. Maar op twee stilstaande fases gaven we twee goals weg. Terwijl we daar net extra op getraind hadden."

Bij Anderlecht wordt veel van De Zeeuw verwacht, dat voelt de Nederlander zelf ook. "Ik weet dat er als winteraankoop veel van mij verwacht wordt. Zeker omdat ik in het verleden veel grote wedstrijden gespeeld heb, in de Champions League en met het Nederlands elftal. En vanaf nu zal ik er ook staan. Ik heb het een tijdje lastig gehad, omdat ik met een achterstand naar Anderlecht kwam. Ik was niet fit. Als ik wel topfit was geweest was ik sowieso naar de trainer gestapt om te vragen waarom ik op de bank zat. Maar nu begreep ik Van den Brom. Het is voor hem sowieso lastig om iedereen tevreden te houden. We hebben eigenlijk een té goede selectie, er zitten teveel goede spelers op de bank."

Anderlecht verdedigt in de Belgische Play-offs I een voorsprong van één punt op Zulte-Waregem. Zaterdag treffen de Paars-witten nummer vijf Standard Luik, dat op zes punten volgt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen