Barça wint afscheidswedstrijd Abidal ruim

1 juni 2013, 20:48   Bijgewerkt: 1 juni 2013, 22:15

FC Barcelona heeft het seizoen zaterdag afgesloten met een ruime thuiszege op Malaga CF: 4-1. De kampioen kwam daarmee op honderd punten, een evenaring van het competitierecord dat Real Madrid afgelopen jaargang vestigde.

Al binnen een kwartier leidde Barcelona met 3-0 in het eigen Camp Nou. De 2-0 van Cesc Fabregas in de veertiende minuut was verreweg de mooiste treffer van de wedstrijd. De Spaanse middenvelder omspeelde een handvol Malaga-spelers en schoot vervolgens raak. Een minuut later zorgde Martín Montoya voor de 3-0. David Villa had al in de derde minuut de score geopend, op aangeven van Pedro.

Voor rust werd er niet meer gescoord, maar op de tribunes zorgden de Catalaanse supporters na het verstrijken van de 22ste minuut wel voor een ander hoogtepunt. Ze applaudisseerden een minuut voor Eric Abidal. Voor de Franse verdediger, spelend met rugnummer 22, was het zijn laatste optreden bij Barça. Hij stond ruim een jaar, tussen februari 2012 en april 2013, aan de kant wegens een levertransplantatie. Een kwartier voor het eindsignaal gunde coach Tito Vilanova hem een invalbeurt.

De eindstand was toen al bereikt. Van afstand maakte Andrés Iniesta in de 52ste minuut de 4-0, Pedro Morales redde kort daarna met een volley de eer voor Malaga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen