Utrecht in triest rijtje met Real, Arsenal en Besiktas

Ger
26 juli 2013, 13:38   Bijgewerkt: 26 juli 2013, 15:16

FC Utrecht verliet de kwalificaties voor de Europa League donderdagavond met het schaamrood op de kaken. De amateurs van het Luxemburgse FC Differdange 03 waren in de tweede voorronde verrassend te sterk. De rijke voetbalhistorie kent uiteraard veel meer pijnlijke uitslagen. FCUpdate.nl zet zes voorbeelden op een rij.

Cruijff

Cruijff

De sfeer in het stadion zette de situatie verder op scherp. "Tijdens de warming up werd vanaf de tribune al 'Nazi-Schweine' geroepen. En de spelers van Ajax negeerden ons volkomen, alsof we een noodzakelijk kwaad waren", verklaarde Bayern-verdediger Paul Breitner. Voor Cruijff was het zijn grootste nederlaag ooit. Hij werd direct na de 0-8 gewisseld. In mei 2006 boden enkele voormalige spelers van Bayern alsnog hun excuses aan voor deze wedstrijd.

Engeland - Duitsland, oktober 2000: De Duitse voetballers lieten 22 jaar later ook het afscheid van het 'oude' Wembley in het water vallen. De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Engeland en de Mannschaft werd beslist door een trefzekere vrije trap van Dieter Hamann in de veertiende minuut. De Engelse bondscoach Kevin Keegan trad na afloop van het laatste duel in het legendarische stadion meteen af als bondscoach. Alle nostalgische gevoelens en herinneringen aan Wembley verdwenen onmiddellijk naar de achtergrond.

{image[255015][right-half][Ryan Babel]}Liverpool - Besiktas, november 2007: In de groepsfase van de Champions League ging Besiktas zes jaar geleden met recordcijfers door de gehaktmolen. Mede door drie doelpunten van Yossi Benayoun werd de Turkse topclub uiteindelijk met liefst 8-0 van het veld geblazen. Dirk Kuyt moest de galavoorstelling van 'zijn' Liverpool negentig minuten lang vanaf de bank bekijken. Trainer Rafael Benitez, destijds aan het roer op Anfield Road, gunde Ryan Babel wel speeltijd. Als invaller nam de oud-Ajacied twee treffers voor zijn rekening.

Bolivia - Argentinië, april 2009: De manschappen van de toenmalige Argentijnse bondscoach Diego Maradona slikten in La Paz hun zwaarste nederlaag in de WK-kwalificatie. Bolivia verpletterde het buurland, met Lionel Messi in de gelederen, met 6-1. Joaquin Botero werd de gevierde man door een hattrick te scoren. "Ik leed mee met de Argentijnse fans. Elk doelpunt was als een dolkstoot in mijn hart", zei Maradona na afloop. Argentinië sloot het duel ook nog eens af met tien man. Invaller Angel Di Maria werd in de 64e minuut van het veld gestuurd.

{image[268515][left-half][]}AD Alcorcon - Real Madrid, oktober 2009: De vijfde ronde van de Copa del Rey liep vier jaar geleden uit op een regelrecht debacle voor Real Madrid. Derdedivisionist AD Alcorcon won het eerste deel van het tweeluik met liefst 4-0. Hoewel Manuel Pellegrini, destijds trainer van Real, niet over alle grote namen kon beschikken, was de prestatie zijn elftal ronduit ontluisterend. Rafael van der Vaart, Royston Drenthe en invaller Ruud van Nistelrooy maakten de afgang in het stadionnetje met 3.000 plaatsen van dichtbij mee.

Real wist de opgelopen schade in de return op eigen veld niet te repareren. In Estadio Santiago Bernabéu won de Spaanse topclub slechts met 1-0 door een doelpunt van Van der Vaart. Een jaar eerder werden de ambities van Real in de Copa del Rey ook al ruw verstoord door een derdeklasser. Toen was Real Union daarvoor verantwoordelijk, al gebeurde dat met beduidend minder blamerende cijfers.

{image[277323][right-half][scorebord]}Manchester United - Arsenal, augustus 2011: Op Old Trafford trakteerde Manchester United de rivaal uit Londen in 2011 op een van de pijnlijkste nederlagen in de clubgeschiedenis: 8-2. Wayne Rooney scoorde drie keer voor de thuisploeg. Robin van Persie was ook trefzeker bij Arsenal, maar miste in de eerste helft wel een strafschop bij een 1-0 achterstand. De bezoekers eindigden het duel met tien man, na een tweede gele kaart voor Carl Jenkinson. Na het pak slaag vond Arsenal zichzelf terug op de dramatische zeventiende plaats in de Premier League.

Om zijn prijzenkast eindelijk weer eens van zilverwerk te voorzien, stapte Van Persie na het seizoen uitgerekend over naar United. Met zijn nieuwe werkgever veroverde de Oranje-international in zijn eerste jaar direct de landstitel. Met 26 doelpunten kroonde hij zich bovendien voor het tweede seizoen op rij tot topscorer van de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen