Powel verkiest Graafschap boven Primera Division

6 augustus 2013, 10:22

Berry Powel speelt komend seizoen liever tegen Telstar en FC Oss dan tegen Real Madrid en FC Barcelona. De 33-jarige aanvaller promoveerde vorig jaar met Elche CF naar de Primera Division, maar ziet weinig perspectief voor zichzelf op het hoogste niveau in Spanje. Als het aan hem ligt, keert hij terug naar De Graafschap.

Elche is na de promotie flink de transfermarkt op gegaan en Powel verwacht dat hij hierdoor weinig speeltijd meer gaat krijgen. "De club wil ten koste van alles op het hoogste niveau blijven en heeft de portemonnee flink getrokken voor twee nieuwe spitsen. Voor mij zal het dan bij enkele invalbeurten blijven en dat wil ik niet. Daarnaast wil mijn gezin graag terug naar Nederland. Dan zou het toch mooi zijn om twee jaar bij De Graafschap te voetballen?", stelt de aanvaller in De Gelderlander.

Powel is bereid om financieel veel in te leveren om terecht te kunnen bij De Graafschap. Toch lijkt de club uit Doetinchem wat huiverig. De spits zou van technisch manager Roland Vroomans te horen hebben gekregen dat hij, op verzoek van hoofdcoach Pieter Huistra, eerst op proef moet komen. "Dat was hun nieuwe beleid, zei hij. Ze wilden eerst zien hoe ik er fysiek voorsta en of ik in de groep pas. Sorry, maar daar pas ik voor. Dat doe je met een speler van twintig jaar", moppert hij.

In het verleden speelde Powel al twee keer een periode voor De Graafschap. In 2007 en 2010 promoveerde de aanvaller met de Superboeren naar de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen