Groep B: Real slacht 'Gala', puntenverlies Juventus

17 september 2013, 22:43   Bijgewerkt: 17 september 2013, 23:30

Real Madrid stond dinsdag in de heksenketel van Istanbul enige tijd onder druk bij Galatasaray, maar uiteindelijk stapte De Koninklijke met een dikke 1-6 zege van het veld. Juventus, toch één van de stille favorieten voor de eindzege, begon met puntenverlies, Bij FC Kopenhagen bleef La Vecchia Signora steken op 1-1.

Hij werd lange tijd gezien als de beste doelman van de wereld, maar zoveel krediet heeft Iker Casillas niet meer bij Real Madrid. Nadat hij vorig seizoen onder José Mourinho al genoegen moest nemen met een reserverol, is hem bij Carlo Ancelotti hetzelfde lot bezegeld. Wel mag Casillas opdraven in de Champions League.

Maar de Spaanse sluitpost zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen, letterlijk in dit geval. Nota bene door zijn eigen ploeggenoot Sergio Ramos - het was weliswaar een ongelukkige botsing - viel Casillas al in de openingsfase van de lastige uitwedstrijd tegen Galatasaray geblesseerd uit. Zo moest Diego Lopez, die in de Spaanse competitie de eerste keus is van Ancelotti, alsnog het veld inkomen.

Lopez kreeg een aantal gevaarlijke kansen, van met name Felipe Melo, op zich af maar hield stand. Real werd bij vlagen overlopen in de sfeervolle Turk Telekom Arena. Toch kwamen de Spanjaarden na ruim een half uur op 0-1, met dank aan Isco én een dekkingsfout van Emmanuel Eboué. Daarmee was Galatasaray, en vooral de fanatieke aanhang van de Turks kampioen, knock-out geslagen.

Real had zodoende een simpele avond. Karim Benzema zorgde in de 54ste minuut voor de 0-2, al had zijn treffer wel een luchtje van buitenspel. Cristiano Ronaldo (3) en nogmaals Benzema maakten er vervolgens een ongekend pak slaag van voor Galatasaray (1-6). Cimbom deed tussendoor nog wel iets terug via Umut Bulut, die in de slotfase op aangeven van de ingevallen Nordin Amrabat de eer redde voor Galatasaray. Maar dat was een kleine pleister op de wonden voor de ploeg van Wesley Sneijder, die de hele wedstrijd mocht blijven staan van coach Terim.

Daarmee heeft Real Madrid meteen een voorsprong te pakken op Juventus, de grootste concurrent in de strijd om poulewinst. De kampioen van de Serie A bleef tegen FC Kopenhagen, momenteel een laagvlieger in de Deense competitie, op 1-1 steken. Juventus had in de openingsfase wel het betere van het spel in het Parken Stadion, maar kreeg al na een kwartier spelen de deksel op de neus.

Nicolai Jörgensen bracht Kopenhagen op voorsprong door van dichtbij een verlengde vrije trap binnen te werken. Juventus had ook daarna het betere van het spel, maar moest desondanks genoegen nemen met een punt. Fabio Quagliarella scoorde in de 54ste minuut de 1-1. Kort daarvoor had Carlos Tevez nog een grote kans onbenut gelaten. De Argentijn faalde oog in oog met Kopenhagen-keeper Johan Wiland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen