Groep C: Djuricic velt Vd Brom, corners helpen PSG

17 september 2013, 22:44   Bijgewerkt: 17 september 2013, 23:24

John van den Brom heeft met Anderlecht niet voor een verrassing kunnen zorgen op de openingsdag van de Champions League. De Nederlandse oefenmeester zag zijn team dinsdag met 2-0 verliezen bij Benfica. In dezelfde groep (C) nam het steenrijke Paris Saint Germain na rust afstand van Olympiakos: 1-4.

Filip Djuricic zette Anderlecht al binnen vier minuten op achterstand in Lissabon. De oud-speler van SC Heerenveen strafte een blunder van Silvio Proto af. De sluitpost van de Belgische bezoekers liet een afstandsschot los, waarvan Djuricic in de rebound profiteerde. Luisao zorgde na een half uur voor de beslissing. De Braziliaan kon scoren omdat Anderlecht een hoekschop niet weggewerkt kreeg. Van den Brom gaf Demy de Zeeuw overigens een basisplaats, maar de oud-speler van AZ en Ajax kon het verlies niet voorkomen. Bram Nuytinck bleef reserve bij Anderlecht. Bij Benfica mocht Ola John twintig minuten voor tijd invallen.

Paris Saint Germain dankte de 1-4 overwinning bij Olympiakos aan twee identieke treffers. Thiago Motta kopte in de tweede helft, in een tijdsbestek van vijf minuten, twee keer raak uit een hoekschop en was daarmee beslissend (1-2 en 1-3). Ook uit een corner legde Marquinhos de eindscore vast op 1-4. Kort daarvoor had Zlatan Ibrahimovic, zelfs in de rebound, nog een strafschop gemist.

Edinson Cavani had Paris SG in de negentiende minuut, op aangeven van oud-Ajacied Maxwell, al op 0-1 gebracht. Maar Olympiakos kwam vijf minuten later op fraaie wijze langszij. Vladimir Weiss speelde Marquinhos pijnlijk door de benen en maakte vervolgens de 1-1. Een Griekse stunt zat er echter niet in. Bij Paris Saint Germain speelde Gregory van der Wiel overigens de hele wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen