Jubileum voor captain Lahm tegen Oostenrijk

Ger
5 september 2013, 16:27

Philipp Lahm (29) speelt vrijdag tegen Oostenrijk zijn honderdste interland. De aanvoerder van de Mannschaft voegt zich daarmee onder toeziend van 68.000 toeschouwers in de Allianz Arena bij een illuster rijtje.

Zeven spelers passeerden eerder de magische grens van honderd duels voor het Duitse elftal. Lahm moet in de lijst Thomas Hässler (101), Franz Beckenbauer (103), Jürgen Kohler (105), Jürgen Klinsmann (108), Lukas Podolski (111), Miroslav Klose (128) en Lother Matthäus (150) voor zich dulden.

Bayern München-trainer Pep Guardiola noemt de verdediger 'misschien wel de meest intelligente voetballer waar ik ooit mee heb gewerkt'. Lahm maakte op 20-jarige leeftijd zijn internationale debuut tegen Kroatië. Zijn carrière was tot dan stormachtig; zeven maanden voor die interland speelde hij nog bij de amateurs. In de 98 internationale wedstrijden na zijn debuut startte hij altijd in de basis.

Lahm zelf blijft nuchter onder zijn jubileum voor Duitsland. "Het belangrijkste is natuurlijk dat we winnen. Dat het mijn honderste interland is, is een mooie bijzaak."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen