Wilmots "Laat Bakkali met rust"

4 september 2013, 10:49

PSV-speler Zakaria Bakkali bevindt zich op het moment in het trainingskamp van het nationale elftal van België. De Rode Duivels maken zich op voor de interland tegen Schotland. Er is veel te doen om de 17-jarige vleugelspeler, waardoor België-bondscoach Marc Wilmots verzoekt om de jongeling met rust te laten.

Er zijn twee oorzaken van het feit dat er in veelvoud over Bakkali gesproken wordt: de Belg met marokkaanse afkomst zal nog een keuze moeten maken of hij voor het nationale elftal van België of Marokko uitkomt en daarnaast is zijn fitheid onderzocht in het trainingskamp van de Belgen.

Er is onzekerheid over het meespelen van Bakkali in de interland van vrijdag tegen de Schotten. De twee hierboven uiteengezette situaties lagen ten grondslag aan deze twijfels. Nadat gisteren bekend werd dat de liesblessure van Bakkali geen parten hoeft te spelen, ligt de nadruk in de media nu volledig op de keuze van Bakkali: zal hij voor België gaan spelen of toch voor Marokko uitkomen?

Wilmots wil dat alle druk bij de jongeling wordt weggenomen, en pleit ervoor dat iedereem hem met rust laat, zodat hij zelf in alle rust zijn keuze kan maken: "Ik vraag jullie één ding: stop ermee voortdurend te vragen: 'Zit hij erbij?' Heeft hij gekozen?" Laat hem alsjeblieft met rust, zodat hij in alle sereniteit kan kiezen".

De bondscoach van het Belgische nationale elftal stelt dat de Belgische bond zelf ook geen druk uitoefent op de jonge speler van PSV: "We zetten hem niet onder druk. Hij zal op een gegeven moment zijn beslissing wel nemen en die zullen we respecteren. Maar laat hem nu alsjeblieft met rust."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen