Lennon: "Absentie Messi kan ons een boost geven"

30 september 2013, 18:36

Lionel Messi viel het afgelopen weekeinde in het duel van FC Barcelona tegen UD Almería (0-2 winst) uit met een dijbeenblessure. Later werd bekend dat Messi twee weken uit de roulatie zal zijn, waardoor de Argentijnse dribbelaar de confrontatie met Celtic van aanstaande dinsdag verstek moet laten gaan. Celtic-coach Neil Lennon denkt dat het ontbreken van Messi zijn ploeg een boost kan geven.

Lennon vindt het mooi, maar ook jammer dat het Messi niet inzetbaar is bij Barça: "Het is uiteraard zeer goed nieuws voor ons dat hij geblesseerd is, aangezien hij de beste speler ter wereld is. Echter zal onze aanpak in de wedstrijd hetzelfde zijn. Toch is het ook jammer, omdat het altijd fantastisch is om dergelijke spelers te zien spelen in Glasgow.", aldus de coach van Celtic tegen Sky Sports News.

Hij denkt ook niet dat de Catalanen hun speelwijze zullen veranderen, nadat bekend werd dat het Argentijnse wonderkind niet inzetbaar zal zijn: "Barça zal haar systeem en speelwijze niet veranderen. Een 4-3-3 formatie is waar ze in geloven.", zo stelt Lennon, die onder de indruk is van de Catalaanse defensie: "Ze zouden defensieve problemen moeten hebben, vanwege de blessures die ze kennen, maar ze blijven gewoon de nul houden. Ze verdedigen gewoon erg goed.", aldus Lennon, die graag het kunststukje van vorig jaar (2-1 overwinning) tegen Barça zal willen herhalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen