UEFA-landen pleiten voor WK 2022 in winter

19 september 2013, 14:06   Bijgewerkt: 19 september 2013, 14:15

De leden van de UEFA zien graag dat het WK van 2022 in Qatar wordt verplaatst naar de winter. Dagenlang overlegden vertegenwoordigers van de 54 UEFA-leden over de planning van het WK. Daarbij sloten de leden uit dat zij in de zomer willen spelen, vanwege de hoge temperaturen in het land.

"Daarover is iedereen het zonder twijfel eens", vertelde Jim Boyce tegenover de BBC. De vice-voorzitter van de FIFA, die tevens voorzitter van de Ierse voetbalbond is, bevestigde dat de UEFA-leden het WK graag in de winterperiode zien. De decembermaand lijkt echter problematisch te zijn voor voetbalcompetities waar geen winterstop wordt gehouden, zoals in Engeland. Daar maken voetbalwedstrijden tijdens de feestdagen zelfs deel uit van de nationale cultuur. Januari lijkt de voorkeur te hebben, omdat Europese competities als de Champions League dan ook tijdelijk stil liggen.

De leden van de UEFA vinden dat de FIFA met de aankomende negen jaar nog genoeg tijd heeft om de juiste beslissing te nemen. In de eerste week van oktober heeft de wereldvoetbalbond in Zürich een congres op de agenda staan. Naar verwachting wordt dan definitief besloten wanneer het WK van 2022 wordt gehouden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen