'Europese clubs accepteren WK in winterperiode'

9 september 2013, 19:11

Dat het WK in Qatar (2022) waarschijnlijk in de winter gespeeld zal moeten worden, houdt de gemoederen al geruime tijd bezig. Met name het Engelse kamp zou het totaal niet eens zijn met dit besluit, aangezien het een heuse agendaverschuiving zal betekenen. SkySports meldt nu dat men verwacht dat de vertegenwoordiging van de Europese clubs waarschijnlijk akkoord gaan met het winter-WK. Dit naar aanleiding van een reactie van Umberto Gandini, vicepresident van de ECA.

De ECA (European Clubs Association) stelt dat het WK in Qatar eigenlijk wel in de winter moet plaatsvinden, omdat de temperaturen in de zomer veel te hoog zijn. Hierbij wordt de kanttekening geplaatst dat het wel een eenmalige 'switch' moet zijn. Na het WK in Qatar moet het wereldkampioenschap weer te allen tijde in de zomer plaatsvinden, volgens de ECA. Sterker nog, dit zou als voorwaarde gesteld zijn voor de steun van het Qatar-besluit.

Gandini, de vicepresident van de vertegenwoordigende organisatie, stelt indirect dat niemand in de weg moet gaan liggen: "We hebben te maken met veel individuele standpunten en standpunten van diverse landen. Maar, er moet een oplossing gevonden worden, aangezien het onmenselijk is om in de zomer te spelen in Qatar. Het is zaak om de mogelijke oplossingen te onderzoeken. Ik denk dat het belangrijk is dat het een eenmalige situatie is en dat het niet iets is dat steeds terugkeert. We moeten de beste oplossingen voor het voetbal en de fans zoeken.", aldus Gandini, die aangeeft dat er nog geen officieel statement is van de ECA, aangezien er eerst nog een algemene bijeenkomst gepland staat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen