Lennon: "Oranje-selectie Van Dijk onvermijdelijk"

19 oktober 2013, 13:41   Bijgewerkt: 19 oktober 2013, 15:31

Celtic-manager Neil Lennon is onder de indruk van de kwaliteiten van Virgil van Dijk, die aan het begin van het seizoen overkwam van FC Groningen. De Noord-Ierse oefenmeester adviseert bondscoach Louis van Gaal om Van Dijk op te nemen in de plannen van het Nederlands elftal voor het WK in 2014 in Brazilië.

Van Gaal reist dinsdag af naar Glasgow, om de Champions League-confrontatie tussen Celtic en Ajax te bekijken. Lennon is van mening dat dit het ideale moment is voor Van Dijk om zich in de kijker te spelen bij de bondscoach van Oranje: "Ik denk dat Van Gaal aanwezig zal zijn. Ik wil geen extra druk zetten op Virgil, maar ik denk dat het onvermijdelijk is dat Van Dijk wordt opgeroepen voor Nederland, als hij door blijft gaan met waar hij mee bezig is", aldus Lennon tegen The Daily Mail.

De trainer van Celtic schroomt niet om een ware lofzang te brengen aan Van Dijk: "Ik denk dat hij een pure kwaliteitsvoetballer is. Dit konden we vanaf de eerste training zien. Hij laat het voetbal er makkelijk uit zien. Mensen denk dat hij een wat ontspannende houding heeft, maar zijn arbeidsethos is om over naar huis te schrijven. Hij is zeer leergierig."

Als het aan Lennon ligt, wordt Van Dijk zo snel mogelijk geselecteerd voor Oranje: "Ik hoop dat Virgil een kans krijgt om te spelen voor zijn land. Nederland heeft een topteam, maar hij presteert dit seizoen buitengewoon. Hij heeft alles wat je van een moderne centrale verdediger vraagt.", weet Lennon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen