FC Barcelona vloert Real in matige Clásico

26 oktober 2013, 19:51   Bijgewerkt: 26 oktober 2013, 21:09

FC Barcelona wist de voorgaande vijf ontmoetingen met Real Madrid niet te winnen, maar maakte zaterdag een einde aan die reeks. In Camp Nou was de Spaans kampioen met 2-1 te sterk voor de aartsrivaal, door treffers van Neymar en Alexis Sanchez. Hierdoor heeft Barça al zes punten voorsprong op Real.

Gareth Bale mocht zijn eerste El Clásico als speler van Real Madrid in de basis beginnen, maar maakte voor rust geen beste indruk. Dat gold eigenlijk voor het volledige elftal van coach Carlo Ancelotti. Waar de Koninklijke met José Mourinho op de bank altijd op het randje speelde tegen de aartsrivaal, en vaak zelfs eroverheen, oogden de Madrilenen voor de pauze alles behalve scherp.

Daarvan wist Barcelona al binnen negentien minuten te profiteren. Na een pass van Andrés Iniesta opende Neymar de score. De Braziliaanse aanvaller, eveneens aan de aftrap in zijn eerste El Clásico, passeerde Real-keeper Diego López met een schot in de verre hoek. De hoek van waaruit Neymar schoot, was moeilijk, maar doordat Raphael Varane de bal van richting veranderde, was López kansloos.

Naarmate de wedstrijd vorderde, werd Real wel steeds beter en waren de bezoekers op slag van rust zelfs dicht bij de gelijkmaker. Op aangeven van Cristiano Ronaldo stuitte Sami Khedira op Victor Valdes, die met een fraaie redding de 1-1 voorkwam. In alle onrust daarna kreeg Javier Mascherano de bal tegen de hand, maar de scheidsrechter zag er geen penalty in, aangezien Barça daarvan geen voordeel had.

Neymar stuurde Sanchez weg met een dieptepass, maar twee Real-verdedigers zetten de Barça-aanvaller klem. Dat loste de Chileen op schitterende wijze op, met een lob van buiten het strafschopgebied over López (2-0).

Daarmee was het gespeeld. Wel had Benzema nog een goede mogelijkheid voor de aansluitingstreffer, maar Valdes redde. De sluitpost had Barcelona, toen de stand nog 1-0 was, ook al op voorsprong gehouden en had daarmee een niet onbelangrijk aandeel in de eerste zege op de aartsrivaal sinds de zomer van 2012. Dat Jesé Rodríguez in blessuretijd alsnog scoorde voor Real doet daar niets aan af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen