Feyenoord doet weer mee: "Fantastisch voor ons"

6 oktober 2013, 21:30

Wie na drie speeldagen beweerd had dat Feyenoord begin oktober slechts twee punten achterstand zou hebben op de koploper in de Eredivisie, was voor gek verklaard. Na de desastreuze start van het seizoen, de slechtste ooit, was de top van de ranglijst voor de Rotterdammers verder weg dan ooit. Een serie van zestien punten uit zes duels heeft de club echter weer helemaal terug in de race om de bovenste plaatsen gebracht. Door de winst op Vitesse, 1-2, is het opgeklommen naar de vierde plaats.

Het scheelde een centimeter of vijf, meer niet. Als de kopbal van Mike Havenaar in de allerlaatste seconde van de blessuretijd op een ander graspolletje gestuiterd had of net iets anders van het hoofd van de Japanner gegaan was, had Feyenoord het Gelredome in mineur verlaten. De bal stuiterde voor Feyenoord echter precies goed en kwam via de binnenkant van de paal in de handen van keeper Mulder terecht.

"Vorig seizoen verloren we hier ongelukkig door een hakballetje van Bony vlak voor tijd", zegt Mulder, die een dijk van een wedstrijd keepte, tegen FCUpdate.nl. “Nu was het geluk aan onze zijde. Toen ik die bal van Havenaar zag gaan, hoopte ik dat hij naast of op de paal zou gaan. Gelukkig kon ik hem, via de paal, mooi vangen.”

Een cruciaal moment, want die ene kopbal maakte voor Feyenoord het verschil tussen aanhaken bij de top of blijven steken in de subtop. Nu won het en staat het ineens vierde, op twee punten van koploper FC Twente. Was die bal van Havenaar er in gegaan, had Feyenoord minimaal drie plaatsen lager gestaan. “Nu staan we er gewoon weer bij”, glundert Mulder. Dat had hij, na de drie nederlagen in de eerste drie competitiewedstrijden, niet durven dromen. “Die start van het seizoen was Feyenoord-onwaardig. Daarna zijn we een andere weg ingeslagen. Een goede weg.”

“Er zijn nog genoeg dingen die beter kunnen, maar het gaat steeds beter", vervolgt de kleine international. "En we hebben hier in Arnhem als team gestreden voor een goed resultaat. We wisten dat het resultaat hier het verschil kon maken tussen aanhaken bij de top of niet. In de slotfase was het even hectisch omdat Vitesse iedereen naar voren stuurde en alles-of-niets ging spelen, maar we hebben stand gehouden. En dat beetje geluk, met die bal op de paal, heb je soms een keer nodig”, stelt hij vast.

Nu Feyenoord na negen wedstrijden op slechts twee punten van de koploper staat, is alles weer mogelijk. Zelfs de landstitel behoort weer tot de mogelijkheden voor de Rotterdammers, al wil Clasie niet op zaken vooruit lopen. “We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd”, gooit hij er een cliché uit. “Zeker is dat we constanter moeten worden, dat is een belangrijk verbeterpunt. Maar we willen zo lang mogelijk bovenin mee blijven doen, dat is zeker. Daarom was het ook zo belangrijk om hier te winnen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen