Giggs op drempel Champions League-record

1 oktober 2013, 15:48

Ryan Giggs kan woensdagavond een nieuwe mijlpaal in zijn imposante voetbalcarrière bereiken. Indien de Manchester United-veteraan in het duel met Shakthar Donetsk in actie komt, heeft hij meer Champions League-wedstrijden achter zijn naam staan dan welke speler dan ook.

De 39-jarige Giggs staat momenteel nog op gelijke hoogte met Real Madrid-legende Raul. Beide spelers hebben 144 Champions League-duels achter hun naam staan. Dat is inclusief kwalificatiewedstrijden van het prestigieuze toernooi. De linkermiddenvelder was bij de laatste twintig deelnames van United aan de Champions League iedere keer aanwezig.

Als hij in een interview in het programmaboekje voor de wedstrijd tegen Shakhtar op het record wordt gewezen, reageert Giggs verbaasd. "Echt? Wow, ik had geen idee. Het is een geweldige competitie. Ik ben één van de gelukkigen die het twee keer won, en heb er veel memorabele wedstrijden gespeeld."

Raul heeft zijn voetbalschoenen nog niet opgeborgen, maar omdat hij tegenwoordig in Qatar speelt is het onwaarschijnlijk dat hij op korte termijn weer in de Champions League zal schitteren. "Raul is één van de allerbesten. Hij heeft ook nog een geweldig doelpuntenrecord en hij mocht de beker zelfs drie keer optillen. Als ik dat record kan verbreken, zou ik echt heel trots zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen