Van den Brom: "De druk is wat van de ketel"

19 oktober 2013, 12:17

Anderlecht-trainer John van den Brom nam vrijdagavond risico, toen hij een zeer jonge ploeg liet opdraven tegen Bergen. Het wierp echter zijn vruchten af, aangezien de ploeg van de Nederlander wist te winnen met 0-2. Van den Brom beseft dat de druk afneemt door de overwinning, waardoor de paars-witten wat meer adem krijgen.

Van den Brom was na afloop van het duel met Bergen niet helemaal tevreden over de totstandkoming van de zege, maar beseft dat de punten van cruciaal belang zijn: "Dankzij de overwinning tegen Bergen is de druk toch wat van de ketel, ook al was de manier waarop we wonnen niet geheel overtuigend. Voor de rust gaven we te veel kansen weg. De 0-2 vlak voor de pauze was voor Bergen een mokerslag, ons gaf het een boost. In de tweede helft hebben we het professioneel uitgespeeld", aldus de Nederlandse oefenmeester tegen Sporza.

Van den Brom was duidelijk opgelucht na de zege op Bergen: "Voor de ploeg was de overwinning een opluchting. We beseffen wel dat het de komende wedstrijden, tegen PSG en Standard, beter zal moeten. We geven nog te veel kansen weg, dat moet eruit. Maar we mogen ook niet vergeten dat het de eerste keer was dat we in deze bezetting speelden. Dat heeft nog wat tijd nodig.", zo stelt Van den Brom.

Met een gemiddelde leeftijd van 20,81 jaar moesten bepaalde ervaren spelers (waaronder aanvoerder Guillaume Gillet) een pas op de plaats maken: "Voor de jonge spelers was dit ideaal om te leren wat het betekent om een wedstrijd onder druk te spelen. We zullen er de werkpunten uithalen en dan kunnen ze alleen maar beter worden.", aldus de trainer van Anderlecht.

Van den Brom maakte nu de keuze voor de jeugd, maar dit zal niet iedere keer het geval zijn, zo stelt de Nederlander: ”Ik schrijf de ervaren spelers absoluut nog niet af. Het seizoen is nog lang en we zullen iedereen nog nodig hebben. Maar het was wel leuk om te zien hoe de spelers vochten tegen Bergen en dat dat ook kan met een jonge ploeg."

Aanstaande woensdag staat de Champions League-confrontatie met Paris Saint-Germain op het programma. Van den Brom blikt vooruit: "PSG heeft een veel groter budget dan Anderlecht. Ze beschikken over veel meer mogelijkheden en hebben dus ook veel meer kwaliteiten. Maar het blijft wel voetbal en ook PSG heeft mindere punten. Ik leg me niet bij voorbaat neer bij een nederlaag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen