Dordrecht met veel spektakel langs Eindhoven

16 november 2013, 18:25   Bijgewerkt: 16 november 2013, 22:36

FC Dordrecht is zaterdag door het oog van de naald gekropen in de Jupiler League. De lijstaanvoerder kwam aan de eigen, mistige, Krommedijk met 0-2 en 1-3 achter in de topper tegen FC Eindhoven. Maar aan de hand van de uitblinkende Yoell van Nieff, goed voor drie doelpunten, werd met 4-3 gewonnen.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat FC Dordrecht een inhaalrace moest afleggen om de drie punten thuis te houden. De ploeg had in de eerste fase het betere van het spel, maar kreeg in de 31ste minuut een koude douche toen Jason Bourdouxhe, na een actie van Jens van Son op de rechterflank, voor de 0-1 tekende. Ilias Haddad kopte de bal ongelukkig door op Bourdouxhe, die raak volleerde.

Op slag van rust zorgde Donny de Groot, kort nadat Dordrecht de lat had geraakt, voor de 0-2 na een vlijmscherpe counter. In de tweede helft wist de thuisclub het overwicht wel in doelpunten uit te drukken, al ging dat niet vanzelf. Yoell van Nieff vond eerst met een subtiele vrije trap de paal, maar had even later alsnog succes in een stilstaande situatie: 1-2. Dordrecht was terug in de wedstrijd, maar niet voor lang. Met een nieuwe kopbal was De Groot in de 64ste minuut goed voor de 1-3.

Dordrecht gaf zich echter opnieuw niet gewonnen en dat werd beloond. Van Nieff (prachtig afstandsschot) en Jesse Mayele (intikker in rebound) herstelden de balans, en in blessuretijd schoot Van Nieff uit een strafschop de 4-3 voor Dordrecht op het scorebord. De penalty was toegekend wegens een vermeende handsbal van Maxime Gunst. Kort daarvoor had ploeggenoot Bourdouxhe al rood gekregen.

Dordrecht gaat met 38 punten uit zeventien duels aan kop in de Jupiler League. Sparta staat met 31 punten tweede, maar speelt zondag nog tegen Jong Ajax. Nummer drie FC Eindhoven heeft al acht punten achterstand op de koploper.