Groep E: Chelsea juicht door blunder Hildebrand

6 november 2013, 22:45   Bijgewerkt: 6 november 2013, 23:01

Chelsea heeft woensdag in de Champions League een probleemloze thuiszege op Schalke 04 geboekt. De Londenaren wonnen op het eigen Stamford Bridge met 3-0 van de Duitsers. Een afgrijselijke fout van Schalke-keeper Timo Hildebrand leidde het resultaat in. FC Basel en Steaua Boekarest hielden elkaar op 1-1.

Samuel Eto'o was met twee goals goud waard voor Chelsea. De 1-0 viel echter voor een groot deel op het conto te schrijven van Schalke-keeper Timo Hildebrand. De sluitpost treuzelde na een half uur zo lang bij een uittrap, dat Eto'o besloot om eens druk te zetten. Op het moment dat Hildebrand wilde uittrappen, dook de Kameroener voor zijn neus op en via hem rolde de bal in het lege doel.

Aan het tweede doelpunt, in de 54ste minuut, ging een fraaie actie van Willian vooraf. De Braziliaan legde Christian Fuchs met een knappe beweging in de luren, stoomde op naar het Duitse doel, behield het overzicht, vond Eto'o en die schoot raak. Het slotakkoord was voor invaller Demba Ba, met een schot uit de draai (3-0).

Chelsea heeft na vier wedstrijden negen punten en gaat daarmee aan de leiding in groep E. Schalke 04 staat tweede met zes punten. De Duitsers profiteerden van het puntenverlies van FC Basel in eigen huis tegen Steaua Boekarest (1-1).

Basel voetbalde lang tegen een achterstand. Federico Piovaccari bracht Steaua in de zeventiende minuut, na een schitterende pass van achteruit van Lukasz Szukala, aan de leiding. Giovanni Sio zette Basel in blessuretijd op 1-1. De Zwitsers doen met vijf punten nog volop mee in de strijd om plek twee, Steaua heeft twee punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen