Mourinho ziet zijn ploeg rug rechten na valse start

7 november 2013, 08:53

Chelsea heeft zichzelf woensdagavond een uitstekende dienst bewezen, door Schalke 04 met een 3-0 eindstand naar huis te sturen. Chelsea gaat nu alleen aan kop in Groep E en ziet de Duitsers volgen op drie punten. De ploeg van manager José Mourinho wist zich zodoende te revancheren op de nederlaag op St James’ Park, bij Newcastle United (2-0).

The Blues beleefden dit seizoen een valste start in het kampioenenbal, toen FC Basel drie punten wisten te behalen op Stamford Bridge (1-2). De drie wedstrijden die volgden, werden in winst omgezet door de Londense ploeg: “Door de nederlaag tegen Basel kwamen we in een lastige situatie terecht, maar het is fantastisch dat we na het vierde duel al zo goed als geplaatst zijn voor de volgende ronde”, aldus Mourinho op het digitale thuis van Chelsea.

Eden Hazard kwam niet binnen de lijnen bij Chelsea. Hij miste een trainingssessie en derhalve maakte Mourinho geen gebruik van de Belgisch international. “Ik zal niet liegen, hij is niet geblesseerd. Hij is nog een kind, en kinderen maken fouten. Vaders moeten slim zijn in de wijze waarop ze hun zonen dingen leren”, zo doelt Mourinho op zichzelf, die de situatie in een notendop omschrijft: “Hazard speelde niet. Hij wilde wel spelen, waardoor hij teleurgesteld was. We hebben zonder hem gebeuren, maar zaterdag zal hij weer terug zijn. Einde verhaal.”

Samuel Eto’o wist tweemaal het net te vinden tegen Schalke. Dit tot vreugde van Mourinho, die lovend is over de spits uit Kameroen: “Hij speelde twee jaar zonder motivatie voor Anzhi, wat ten koste ging van zijn fitheid en scherpte. Hij arriveerde hier niet in de beste staat. Stap voor stap komt hij eraan. Hij is 32 jaar, maar hij is fit en bovendien geven zijn doelpunten vertrouwen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen