Mourinho: "Weet nu niet wat mijn beste elftal is"

4 november 2013, 13:53

José Mourinho zal zijn elftal op enkele plekken wijzigen in aanloop naar het Champions League-duel met Schalke 04, komende woensdag. Na het verlies van zijn ploeg Chelsea tegen Newcastle United zei de Portugese coach fouten te hebben gemaakt. “Elf stuks”, al zal hij niet zoveel veranderingen doorvoeren.

"Dat zou te veel zijn, maar ik maak hoe dan ook veranderingen", zegt hij op de officiële clubsite. "Ik weet niet wat mijn beste elftal is, in het licht van deze prestaties. Op papier weet ik het wel, maar uiteindelijk bepaal ik mijn beste team aan de hand van de geboekte resultaten."

In eigen huis wonnen The Blues in competitieverband nog alle wedstrijden, maar buitenshuis werden pas vijf punten verzameld. “We hebben wel op lastige plekken gespeeld. We zijn op bezoek geweest bij onder andere Manchester United, Tottenham Hotspur, Everton.  Elke wedstrijd moet ik anders analyseren, waarom het niet goed gaat, en met name de nederlaag tegen Newcastle.”

Met die nederlaag kwam er een einde aan een reeks van zes gewonnen wedstrijden op rij. Mourinho denkt niet zijn ploeg daardoor gemakzuchtig is geworden. "Het team moet weten waarom ze winnen, en je wint niet door wonderen. Je wint door inzet, toewijding, ambitie, kwaliteit en door als individu in een team te presteren. Dat vertel ik mijn spelers elke keer: "Vergeet niet waarom jullie winnen.""

Het duel met Schalke woensdag volgt snel op de nederlaag van zaterdag, en Mourinho hoopt dat het team zich kan herstellen. "We staan er op dit moment goed voor wat betreft handhaving in de Champions League, maar als we verliezen wordt het moeilijk. Woensdag is heel erg belangrijk voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen