Vertonghen: "Ik verdien een plek in het centrum"

19 november 2013, 09:26

Jan Vertonghen is bij zowel zijn club Tottenham Hotspur als de nationale ploeg van België vooral linksback, maar dat is enigszins tegen wil en dank. De oud-Ajacied wil het liefst centraal spelen, zegt hij in gesprek met het Belgische Sporza.

"Iedereen denkt dat ze me een plezier doen door mij linksachter te zetten, maar dat is echt niet zo. Een positie centraal achterin blijft mijn ambitie, zowel bij Tottenham als bij de Rode Duivels, omdat ik weet dat ik dat verdien", zegt Vertonghen. "Als er moet geschoven worden in de defensie ben ik de eerste die naar links verhuist. Op twee jaar bij Ajax na is dat een beetje het verhaal van mijn carrière. Ik doe het ook niet helemaal tegen mijn zin: als back kom ik tenminste nog eens over de middenlijn."

Met Vertonghen mogelijk weer in de achterhoede neemt België het vanavond op tegen Japan. De verdediger hoopt op een goed resultaat, zeker na het verlies van afgelopen donderdag tegen Colombia (0-2). "We zullen scherp moeten zijn tegen Japan. Ik heb gelezen dat Nederland weggespeeld is in de tweede helft. De Japanners kunnen goed combineren en spelen steeds meer bij de topclubs. Het blijft een oefeninterland, maar we willen wel een resultaat neerzetten. 2013 is een fantastisch jaar voor de nationale ploeg. Dat willen we met een goed gevoel afsluiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen