Groep A: Leverkusen door na verlies Shaktar

10 december 2013, 22:52   Bijgewerkt: 10 december 2013, 23:18

Bayer Leverkusen heeft zich alsnog geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De Duitsers werden twee weken geleden met 0-5 van het veld geblazen door Manchester United, maar kregen dinsdag juist hulp van de Engelse club. Doordat Manchester United op Old Trafford met 1-0 won van Shaktar Donetsk, neemt Leverkusen de tweede plek in groep A over van de Oekraïners. Het won zelf met 0-1 bij Real Sociedad.

Hoewel Manchester United nog niet zeker was van groepswinst, liet coach David Moyes Robin van Persie op de bank beginnen en mocht Alexander Büttner aan de aftrap verschijnen. Bij winst op Old Trafford had Shaktar de eerste plaats in de poule veroverd, maar uiteindelijk bleven de Oekraïners achter met slechts een Europa League-ticket.

Voor rust kregen ze via Alex Teixeira wel twee prima mogelijkheden om de score te openen, maar deze werden gemist. Maar over de volle negentig minuten had Manchester United het betere van het spel en dat drukte Phil Jones in de 67ste minuut, vlak nadat Van Persie was ingevallen, uit in de score door een hoekschop binnen te werken.

Dat betekende goed nieuws voor Bayer Leverkusen, dat op dat moment zelf al met 0-1 leidde tegen Real Sociedad. Ook hier viel het enige doelpunt uit een corner, vlak na rust door toedoen van Ömer Toprak. Leverkusen raakte daarnaast twee keer het aluminium, maar kwam in de slotfase nog wel even onder druk te staan. Het voor alles uitgeschakelde Sociedad zocht naar de eretreffer, maar kreeg die niet.

Manchester United wint met veertien punten poule A. Bayer Leverkusen gaat met tien punten als nummer twee mee naar de achtste finales, terwijl Shaktar Donetsk (acht punten) afzakt naar de Europa League. Real Sociedad pakte slechts één punt, wel tegen Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen