Groep C: Olympiakos blijft winnend Benfica voor

10 december 2013, 23:17

Olympiakos is Benfica voorgebleven in de strijd om de tweede plaats in groep C van de Champions League. De Grieken misten dinsdag tegen het Anderlecht van coach John van den Brom twee strafschoppen, maar wonnen desondanks met 3-1. Daardoor is Benfica veroordeeld tot de Europa League, ondanks dat de Portugezen thuis met 2-1 te sterk waren voor poulewinnaar Paris Saint Germain.

Na de eerste helft stond het bij zowel Olympiakos - Anderlecht als Benfica - Paris Saint Germain 1-1. Edinson Cavani zette Paris SG in de 37ste minuut op 0-1 in Portugal, maar vanaf elf meter herstelde Lima op slag van rust de balans. De strafschop werd toegekend na een overtreding van Kalifa Traore. Nicolas Gaitan bezorgde Benfica met een doelpunt in de 58ste minuut een 2-1 zege, maar meer dan een Europa League-ticket leverde dat niet op.

Olympiakos blijft Benfica op basis van het onderling resultaat voor en mag dus met Paris Saint Germain mee naar de laatste zestien. De Grieken namen in de tweede helft afstand van Anderlecht, dat al voor alles was uitgeschakeld. Javier Saviola en Sacha Kljestan hadden voor de 1-1 score bij rust gezorgd.

Saviola had in de vijftigste minuut voor de 2-1 kunnen zorgen, maar hij miste een strafschop. Dat deed Vladimir Weiss in de 72ste minuut eveneens. Beide stuitten op keeper Silvio Proto. Wel had Saviola acht minuten na zijn misser al de 2-1 alsnog op het scorebord gebracht. Alejandro Dominguez bewees in blessuretijd dat Olympiakos weldegelijk penalty's kan nemen (3-1). Anderlecht stond toen al met acht man; Cheikhou Kouyate, Fabrice N'Sakala en Proto kregen rood.

Bij Anderlecht hield Van den Brom Demy de Zeeuw op de bank, Bram Nuytinck mocht na de pauze invallen. Gregory van der Wiel was afwezig bij Paris Saint Germain, aan de kant van Benfica gold hetzelfde voor Ola John.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen