Vd Brom: "We speelden ook tegen arbitrage"

11 december 2013, 07:30

John van den Brom, trainer van Anderlecht, heeft uitgehaald naar scheidsrechter Wolfgang Stark naar aanleiding van diens optreden in het Champions League-duel met Olympiakos. De Duitse arbiter kende de Griekse tegenstander drie penalty's toe en stuurde bovendien drie Anderlecht-spelers van het veld. De Belgen verloren uiteindelijk met 3-1 in Piraeus.

"Het was vanaf het begin duidelijk dat er maar één ploeg mocht winnen", zei Van den Brom na afloop bij Belgacom. "We waren beducht voor het begin van de wedstrijd. Niet bang, maar beducht dat we overspoeld zouden worden, ook door de fanatieke supporters. Maar we kwamen daar goed door. Dan besef je echter dat je niet alleen tegen de tegenstander en de supporters speelt, maar ook tegen de arbitrage. En dan wordt het te veel."

"Na de wedstrijd hoorde ik ook dat het zijn laatste duel in de Champions League was. Nou, dan ben ik blij voor alle ploegen die in de toekomst nog in deze competitie uitkomen", aldus Van den Brom, die Stark een cynisch applausje gaf na het eindsignaal. "Ik moet dat niet doen, dat weet ik ook wel. Maar het was zo duidelijk dat we hier niets konden halen."

Olympiakos plaatste zich door de zege voor de achtste finales van de Champions League, in het kielzog van groepswinnaar Paris Saint Germain. De Grieken bleven Benfica, dat Paris SG met 2-1 versloeg, op basis van het onderling resultaat voor. De Portugezen moeten verder in de Europa League, Anderlecht kan zich volledig richten op de Belgische competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen