De Boer wil dat Ajax ook als prooi blijft jagen

17 januari 2014, 13:48   Bijgewerkt: 17 januari 2014, 19:26

Hij werd met de club al drie keer landskampioen, maar zelfs voor Frank de Boer is dit een nieuwe situatie. Voor het eerst onder zijn leiding begint Ajax niet met een grote achterstand aan de tweede seizoenshelft, maar als koploper. En met PSV treft het zondag een tegenstander als achtervolger kan jagen op koploper Ajax, de prooi. "Maar daar ben ik niet zo mee bezig", stelt De Boer. "Ik wil PSV zondag de prooi laten zijn."

Het zal even wennen zijn voor iedereen bij Ajax. De afgelopen drie jaar stond de druk er in de eerste duels na de winterstop altijd vol op, zeker als een duel met een concurrent op het programma stond. Omdat Ajax telkens al op achterstand stond, móest het die wedstrijden winnen om in de titelrace te blijven. Die rol van jager bleek Ajax te passen als een maatpak. Drie keer leidde de jacht op de koplopers, die uit het zicht leken, tot een landstitel.

Met de opmerking dat Ajax zondag de prooi is en niet de jager, kan De Boer weinig. "Ik voel dat niet zo. Ik wil dat Ajax zijn eigen spel speelt, achterom kijk ik niet. Ik kijk alleen naar de tegenstander en wil hun zondag de prooi laten zijn. Aan de stand denk ik verder niet. Als we nu tweede hadden gestaan, hadden we op dezelfde manier naar deze wedstrijd toegewerkt als nu. Ik weet dat jullie graag willen dat ik extra druk voel, maar dat is niet zo. Ik wil, zoals ik zei, alleen dat Ajax zijn eigen spel speelt. Als dat lukt, is de kans op een goed resultaat groot."

Met welke elf spelers Ajax zondag aantreedt tegen PSV, wilde De Boer nog niet zeggen. "We hebben geen blessures, iedereen is fit. Dat maakt het voor mij lastig, maar het is ook mooi om te zien." Zijn definitieve selectie voor de topper tegen de Eindhovenaren maakt de trainer van de landskampioen pas zaterdag bekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen