Jans: "PEC Zwolle kan bij winst op NEC vrijuit spelen"

28 februari 2014, 18:30

Zaterdagavond (18.45 uur) treffen PEC Zwolle en NEC elkaar in het IJsseldeltastadion in Zwolle. Indien de Zwollenaren het duel winnend weten af te sluiten, dan denkt coach Ron Jans dat degradatie zo goed als uitgesloten is.

Als De Blauwvingers zaterdag de punten in eigen huis houden, dan houdt dat in dat het seizoenstotaal op 36 punten zal komen te staan. In de optiek van Jans moet dit voldoende zijn om degradatie te voorkomen. "Dan kunnen we vrijuit spelen", stelt Jans tegen De Stentor. De keuzeheer van PEC Zwolle denkt overigens dat zijn ploeg niet zomaar wint van NEC, dat een vrij aanvallende voetbalfilosofie heeft. "Bovendien zijn ze gevaarlijk met spelhervattingen, en dat is nou niet echt ons sterkste punt", zegt Jans.

Bij de tegentreffers die PEC Zwolle dit seizoen moest incasseren valt op dat de helft uit spelhervattingen werd gemaakt. "Het is een feit dat we daar kwetsbaar zijn, we werken er ook hard aan om dat te verbeteren. Maar ik kan onze spelers niet langer maken", aldus Jans, die de beschikking heeft over de dezelfde selectie als in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (1-1) van vorige week.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen