Lodeweges voor 'zespuntenduel': "Hartstikke belangrijk"

21 februari 2014, 15:44

SC Cambuur deed vorige week goede zaken in de strijd om lijfsbehoud, door PEC Zwolle met 3-1 te verslaan. De Leeuwarders willen dat resultaat zaterdagavond een goed vervolg geven, maar dan zal er wel eerst moeten worden afgerekend met hekkensluiter Roda JC.

Er staat in de Friese hoofdstad zodoende een waar 'zespuntenduel' op het programma. Als Cambuur van de Limburgers wint, slaat het een gat van zeven punten. "We gaan niet morgenavond niet 'even winnen'", is trainer Dwight Lodeweges realistisch op de clubsite. "Maar we gaan de normale dingen doen. Er zit veel zelfvertrouwen in de groep, alles wordt wat vaster en veiliger. De ervaren coach noemt het duel niet cruciaal, maar wel "hartstikke belangrijk. Als je verliest, dan is er niet direct iets aan de hand. Win je, dan doe je hele goede zaken."

De promovendus zal tegen Roda opnieuw met Martijn Barto in de basis beginnen. De spits was tegen Zwolle twee keer trefzeker en mag het nu weer laten zien. "We gaan verder niks verzinnen. Barto deed het goed tegen Go Ahead Eagles en PEC, daarom gaan we voor hem", zegt de trainer, die op het middenveld een plaatsje heeft ingeruimd voor Bart van Brakel. Hij vervangt de geschorste Mohamed El Makrini.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen