NEC-coach Janssen ziet PEC Zwolle niet als favoriet

28 februari 2014, 19:06

In de Eredivisie staat dit weekend alweer de 26ste speelronde op het programma, maar NEC bungelt nog altijd in de onderste regionen van de ranglijst. Aanstaande zaterdag (18.45 uur) gaat de ploeg van coach Anton Janssen op bezoek bij PEC Zwolle, dat ook de opponent van NEC is in de halve finale van de KNVB beker.  

De tijd gaat dringen voor NEC, dat nog maar negen wedstrijden heeft om zich uit de degradatiezone te werken. Janssen is zich ervan bewust dat de ploeg dringend behoefte heeft aan goede resultaten: "In de reeks die eraan komt (PEC Zwolle, Roda JC Kerkrade en FC Utrecht, red.) kunnen we de resultaten boeken om zo snel mogelijk in veilige haven te komen. Dat kan natuurlijk ook in april nog, maart is niet heilig wat dat betreft, maar het is duidelijk er volop kansen liggen de komende weken."

Janssen weigert om zijn ploeg als underdog te zien in Zwolle: "Op de basis van de ranglijst lijkt Zwolle de favoriet, maar sinds de eerste vier wedstrijden halen wij gewoon twee punten meer dan zij. Het is een gegeven dat wij een hele slechte start van het seizoen hebben gehad. Dat wil ik niet als excuus gebruiken, maar het is wel goed om dat soms in het achterhoofd te houden. Zwolle wordt nu gezien als goed presterende middenmoter, terwijl wij volgens velen gaan degraderen. De realiteit is dat wij het nu helemaal niet slecht doen en gewoon alle kans hebben om een goed resultaat te boeken", vindt Janssen, die weet dat NEC eerder dit seizoen in eigen huis met 1-5 onderuit ging tegen PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen