Barcelona voor even leider na simpele zege

26 maart 2014, 22:06

FC Barcelona heeft, in elk geval voor twee uur, de macht gegrepen in La Liga. De regerend landskampioen boekte woensdag een probleemloze thuiszege op Celta de Vigo (3-0) en nam daarmee de koppositie over van Atletico Madrid en Real Madrid, die later op de avond nog wel in actie komen tegen respectievelijk Granada (thuis) en Sevilla (uit).

Toch zal de vreugde in het Catalaanse kamp niet heel groot zijn. Keeper Victor Valdes verliet in de twintigste minuut per brancard, in aangeslagen toestand, het veld met een ogenschijnlijk zware knieblessure. De sluitpost leek bij het keren van een vrije trap iets te overstrekken in zijn rechterknie. Hoewel de ernst van de kwetsuur nog niet duidelijk is, was dit mogelijk de laatste wedstrijd van Valdes in het shirt van Barcelona. Komende zomer vertrekt hij immers uit Camp Nou.

Op het moment dat Valdes uitviel, stond het al 1-0 voor Barcelona. Neymar opende in de zesde minuut de score. Lionel Messi bediende Alexis Sanchez. De laatste leek daarbij buitenspel te staan, maar mocht door en kon breed leggen op Neymar. De Braziliaanse vedette tikte van dichtbij koelbloedig binnen. Na een half uur tekende Messi voor de 2-0. Na een pass van Andres Iniesta liep de Argentijn weg uit de rug van Fontàs, waarna hij het leder in het doel schoot.

In de tweede helft viel er weinig te genieten, aangezien Barcelona het - gezien het lagere tempo - niet nodig leek te vinden een monsterscore neer te zetten. Toch werd het na driekwart wedstrijd 3-0. Neymar mocht, uit de tegenaanval, van twee Celta-verdedigers doen wat hij wilde en dat buitenkansje liet hij niet onbenut.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen