Cambuur zet ongeslagen reeks voort met zege op RKC

Jw
14 maart 2014, 22:02

SC Cambuur heeft drie hele belangrijke punten bijgeschreven in de Eredivisie. De Friese ploeg won in eigen huis met 3-2 van RKC Waalwijk, waardoor het voorlopig niet meer naar beneden hoeft te kijken. Sterker nog, Cambuur komt qua punten op gelijke hoogte met nummer acht PEC Zwolle en is dus zelfs in de race voor een plaats in de play-offs om Europees voetbal. RKC Waalwijk blijft in de degradatiezone hangen.

De verschillen in het 'rechterrijtje' zijn bijzonder klein en dus stonden er vrijdagavond dure punten op het spel in Leeuwarden. Ondanks de kleine verschillen was er op voorhand een vrij duidelijke favoriet. SC Cambuur verloor dit seizoen op het eigen kunstgras alleen nog maar van Ajax, FC Twente, Feyenoord, PSV en FC Utrecht en was voorafgaand aan deze wedstrijd bovendien al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. RKC-trainer Erwin Koeman was bekend met die feiten en gaf aan dat zijn ploeg compact zou beginnen.

Het begin was dan ook duidelijk voor Cambuur. De thuisploeg gaf in de openingsfase vol gas en het hoge tempo werd RKC al snel te veel. De ruimtes werden te groot en nadat Marcel Ritzmaier er eerst niet van had geprofiteerd door ver naast te schieten, haalde Bob Schepers wel de trekker over. De vervanger van de geschorste Jody Lukoki haalde van zo'n 25 meter hard uit en verraste daarmee RKC-doelman Arjan van Dijk, die niet helemaal vrijuit ging. De reservedoelman kreeg van Koeman verrassend de voorkeur boven Jan Seda, maar bewees bij de openingstreffer niet aanwijsbaar beter te zijn.

Cambuur was plotseling van slag en liet RKC Waalwijk in de wedstrijd komen. Sander Duits was uit een vrije trap zelfs dicht bij een tweede treffer voor de Brabanders, maar hij schoot op de paal. Toch was het Cambuur dat met een voorsprong ging rusten. De sterk spelende Martijn Barto, die eerder al de assist gaf op Schepers, was de slimste in een klutssituatie en prikte de bal in de hoek: 2-1.

In de slotfase, waarin beide ploegen vol voor de overwinning gingen, kon het alle kanten op. Cambuur kreeg een uitstekende kans via Elvis Manu, maar hij schoot na een mooie combinatie met Mohamed El Makrini wild naast. Zes minuten voor het einde was het alsnog raak voor de huurling van Feyenoord. De twintigjarige aanvaller kreeg de bal plotseling voor de voeten en schoot nu wel beheerst op doel: 3-2. Met hulp van het ontketende thuispubliek gaf Cambuur de voorsprong vervolgens niet meer uit handen en bleef daardoor voor de zesde keer op rij ongeslagen in de Eredivisie: een record in de geschiedenis van de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen