Erwin Koeman: "Cambuur ook niet overschatten"

13 maart 2014, 14:01

Met het duel tussen SC Cambuur en RKC Waalwijk begint de 28ste speelronde van de Eredivisie vrijdag met een wedstrijden tussen twee teams die voorafgaand aan het seizoen genoemd werden als gedoodverfde degradatiekandidaten. Maar waar de Waalwijkers na 27 competitieduels inderdaad net onder de gevreesde rode degradatiestreep staan, staat Cambuur op een fraaie elfde plek. Een knappe prestatie, vindt ook trainer Erwin Koeman van RKC. Toch vindt hij dat zijn ploeg zeker niet zomaar hoeft te verliezen in Leeuwarden.

"Wij zijn absoluut niet minder dan Cambuur", zegt Koeman in gesprek met het Brabants Dagblad. "Ik vind het knap wat zij dit seizoen presteren, zeker in thuiswedstrijden. Maar we moeten ze ook niet overschatten. Door het kunstgras zijn ze wel in het voordeel." Zelf heeft Koeman geen moeite met spelen op kunstgras. "Dat doe ik bij de amateurs geregeld en ik vind het heerlijk. Maar er zijn jongens bij RKC die er moeite mee hebben."

Om zijn ploeg optimaal voor te bereiden op het duel in Leeuwarden, trainde RKC donderdag op het kunstgras van amateurclub RWB. "Maar dat is weer ander kunstgras dan dat bij Cambuur", weet Koeman.

Het verschil op de ranglijst tussen Cambuur en RKC Waalwijk bedraagt slechts vier punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen