Van Marwijk: "Nu moeten anderen het doen bij Oranje"

Ger
10 maart 2014, 22:57

Bert van Marwijk stelt dat de afwezigheid van Kevin Strootman op het WK in Brazilië een 'enorme aderlating' is voor Oranje. De middenvelder van AS Roma raakte zondag zwaar geblesseerd. Van Marwijk liet Strootman in 2011 debuteren in het Nederlands elftal.

De oud-bondscoach heeft de oud-PSV'er de afgelopen jaren grote stappen zien maken. "We komen internationaal vaak veel tekort. Kevin is een van de weinige spelers die ook in dat soort grote wedstrijden laat zien dat hij het niveau aankan. Niet alleen op technisch en tactisch gebied, maar ook op fysiek en mentaal niveau", zegt Van Marwijk tegenover de camera van de NOS. "Het is een enorme aderlating, maar dit hoort ook bij voetbal. Je moet niet in de war raken. Nu moeten anderen het doen." 

"Ik schrok er heel erg van en heb ook met Kevin zelf te doen. Het is ontzettend zonde voor het Nederlands elftal, maar ook voor AS Roma", aldus Van Marwijk. "Ik vind het echt heel jammer voor hem. Hij zal het eerst zelf moeten verwerken. Maar het is een jongen die uit het goede hout gesneden is. Tuurlijk komt hij terug, zeker met de moderne technieken om die knieën weer te repareren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen