Vertrokken Vloet: "Natuurlijk doen de reacties mij pijn"

13 maart 2014, 13:39

Wat al een tijdje in de lucht hing, werd woensdag officieel: beleidsmaker Wiljan Vloet vertrekt bij Sparta. In De Telegraaf laat de voormalig algemeen directeur weten dat hij, naar eigen inzicht, nog altijd prima functioneerde. Hij erkent echter dat de druk van buitenaf op zijn positie 'onmenselijk' geworden was.

Met name supporters van de Rotterdamse club waren helemaal klaar met Vloet en lieten dat de afgelopen periode meerdere keren duidelijk blijken. Vloet vindt dat hierbij een grens overschreden is. "Mensen mogen ontevreden zijn over mijn functioneren en daarom kritiek uiten. De wijze waarop dit is gebeurd, ging echter veel te ver. De reacties werden steeds heftiger en na het duel met Jong Ajax waren er zelfs ongeregeldheden met supporters rondom het stadion. Deze dingen passen niet bij een mooie club als Sparta", vindt hij.

Zijn vertrek is Vloet niet in de koude kleren gaan zitten. "Natuurlijk doen de reacties mij pijn. Ik werkte hier twee jaar als trainer en was sinds 2011 algemeen en technisch directeur. In die periodes gaf ik alles voor de club. Als de mensen goed naar de situatie bij Sparta in 2011 kijken en nu, dan denk ik dat ze tot een genuanceerder oordeel komen. Maar ik heb geen zin om mezelf op de borst te slaan en laat het oordelen maar aan anderen over. Binnen de club waren er nog personen die me steunden, maar ook mensen die dat niet meer deden."

Manfred Laros neemt de taken van Vloet als algemeen directeur van Sparta tijdelijk over.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen