Ajax morst in Gelredome en moet titelfeest uitstellen

6 april 2014, 16:20

Ajax moet nog minimaal één en mogelijk drie weken wachten op de landstitel. In Arnhem had de beslissing in de titelstrijd al kunnen vallen, maar de eerste voorwaarde daarvoor was dat Ajax moest winnen van Vitesse. Dat gebeurde niet, in Gelredome werd het 1-1. Door dit gelijkspel is een overwinning in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, volgende week, voor Ajax nog niet genoeg om de titelstrijd definitief te beslissen.

De schaal was uit de kast van het KNVB-bondsbureau in Zeist gehaald, voor het eerst dit seizoen. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen had het kleinood opgepoetst en in zijn kofferbak gelegd voor zijn bezoek aan Vitesse-Ajax. Want in het Gelredome kon het al gebeuren, Ajax kon de strijd om de titel beslissen. Het moest daarvoor zelf winnen van Vitesse en hopen op een uitglijder van rivaal Feyenoord tegen RKC.

Het tegendeel gebeurde. Niet Feyenoord, maar Ajax leed puntenverlies. Waar de Rotterdammers in de eigen Kuip hun plicht deden tegen RKC, wist Ajax niet te winnen van Vitesse. Door het gelijkspel moet Ajax nog minimaal één, maar misschien wel drie weken wachten tot het definitief kampioen is. Als de ploeg van coach Frank de Boer volgende week thuis van ADO Den Haag wint is de buit nog niet binnen, wellicht wel later op die middag als Feyenoord punten morst in de uitwedstrijd tegen PSV. Maar omdat Ajax al om 12.30 uur aftrapt en PSV-Feyenoord pas om 16.30 uur aanvangt, kan Ajax in dat scenario het titelfeest niet op het veld vieren. Wint Feyenoord in Eindhoven, dan kan de beslissing in de titelstrijd pas op zondag 27 april vallen.

Die gemiste kansen kwamen Vitesse na de thee duur te staan. De bezoekers uit Amsterdam hadden in de eerste 45 minuten niet één schot op doel weten te produceren, maar bij de eerste de beste kans was het meteen raak. Kolbeinn Sigthórsson, dit seizoen al vaak beslissend in topwedstrijden, vond een gaatje in de Arnhemse defensie, kon doorlopen richting het doel en passeerde keeper Piet Velthuizen met een eenvoudig tikje.

Dat ene tikje van Sigthórsson was een dreun voor Vitesse. Het goede voetbal van de eerste helft verdween en de Arnhemmers verloren het veldoverwicht aan Ajax, dat er een aantal keer gevaarlijk uitkwam. De ploeg jaagde op de 1-2, wetende dat het bij winst volgende week in eigen huis een feestje kon vieren. De tweede treffer kwam er niet. De beslissing in de titelstrijd laat nog minimaal één, maar misschien wel drie weken op zich wachten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen