Opgeluchte Erwin Koeman: "Hebben geluk gehad"

11 mei 2014, 22:12
Opgeluchte Erwin Koeman:

Overtuigend was het allerminst, maar RKC Waalwijk wist zondag wel ten koste van De Graafschap door te dringen tot de finaleronde van de play-offs om promotie/degradatie. Coach Erwin Koeman beseft dat zijn ploeg goed weg is gekomen tegen de Doetinchemmers.

"We hebben uiteraard geluk gehad", sprak Koeman na afloop van de 1-1 in Waalwijk voor de camera's van FOX Sports. "Na de 1-0 achterstand gingen we voetballen zoals we dat kunnen en toen maakten we snel de 1-1. Aan de bal maakten me wel te veel verkeerde keuzes. In de laatste minuten krijg je altijd hachelijke situaties en als die bal verkeerd valt, dan is het 1-2 en dan is het over en uit. Wij zijn blij dat we in ieder geval nog een finale hebben", zegt de coach van RKC.

"Juist tegen dit soort ploegen moet je aannemen en spelen en dat hebben we niet gedaan. Daardoor kwamen we in de problemen", vervolgt Koeman. "Voor ons voelt het als een kampioenschap dat we niet rechtstreeks gedegradeerd zijn. Zo is de situatie bij RKC", benadrukt Koeman.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen