Messi blij met wissels: "Zo moeten we doorgaan"

16 juni 2014, 03:57

Argentinië presenteerde zich in zijn eerste WK-wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina op twee verschillende manieren. Voor rust speelden de Zuid-Amerikanen 5-3-2, na de pauze kwam er met Gonzalo Higuaín een extra aanvaller in de ploeg en werd omgeschakeld naar 4-4-2. Lionel Messi schoof iets naar achter, ging in de rug van Higuaín en Sergio Agüero spelen en hielp zijn land met een fraai doelpunt aan de zege.

Messi, voor rust vrijwel onzichtbaar, bracht halverwege de tweede helft met een knap schot de 2-0 op het scorebord. Hij zorgde hiermee voor de beslissing in de wedstrijd, nadat een vroeg eigen doelpunt zijn land aan de leiding gebracht had. Messi was blij met de wissels die coach Alejandro Sabella in de rust doorvoerde, gaf hij na afloop van de wedstrijd aan. "In de tweede helft speelden we goed, hadden we veel balbezit en creëerden we kansen. Zo moeten we doorgaan, op deze manier", sprak hij tijdens een persconferentie in het Maracana.

Het Argentijnse goudhaantje erkent dat hij in de eerste helft amper in het stuk voorkwam. "Agüero en ik stonden alleen, er was weinig aansluiting. Na rust hadden we meer afspeelmogelijkheden en ruimte om acties te maken. Dat was voor de pauze, in het andere systeem, lastiger. We gaven Bosnië toen de ruimte om te voetballen."

"Maar het is belangrijk dat we begonnen zijn met een overwinning, met drie punten", haastte Messi, verkozen tot man van de wedstrijd, zich te zeggen. "Er zijn dingen waar we aan moeten werken, maar dit was pas onze eerste wedstrijd. Het was prachtig om hier te spelen, in dit indrukwekkende stadion vol met Argentijnse fans."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen