Prandelli verrast en neemt Rossi niet mee naar WK

1 juni 2014, 20:03   Bijgewerkt: 1 juni 2014, 20:17

Giuseppe Rossi is verrassend genoeg niet opgenomen in de definitieve WK-selectie van Italië. Bondscoach Cesare Prandelli heeft ervoor gekozen geen beroep te doen op de spits van Fiorentina, die een groot deel van de tweede seizoenshelft miste vanwege een knieblessure.

Rossi presteerde voor de winterstop uitstekend, met veertien doelpunten voor Fiorentina. Begin januari liep de spits in het duel met Livorno een knieblessure op. Aan hetzelfde gewricht was hij al twee keer eerder zwaar geblesseerd geweest, maar deze keer viel de schade relatief gezien mee. Begin mei was Rossi klaar voor zijn rentree en uiteindelijk bracht hij zijn seizoenstotaal op zestien treffers, maar dat was niet voldoende om Prandelli te overtuigen.

De keuzeheer van La Squadra Azzurra geeft de voorkeur aan Serie A-topscorer Ciro Immobile, Mario Balotelli, Alessio Cerci, Lorenzo Insigne en Antonio Cassano. Laatstgenoemde was lange tijd uit beeld bij de nationale ploeg, maar zijn goede prestaties in het shirt van Parma hebben Prandelli doen besluiten hem een nieuwe kans te geven.

Naast Rossi zijn ook Manuel Pasqual, Christian Maggio, Rômulo, Mattia Destro, Riccardo Montolivo en Andrea Ranocchia afgevallen. Montolivo haakte af vanwege een gebroken scheenbeen, zaterdag opgelopen in de oefeninterland tegen Ierland (0-0). Ranocchia reist, ondanks dat hij niet bij de 23 man zit, wel mee naar Brazilië. De Inter-verdediger staat stand-by, voor het geval er iemand vóór de eerste wedstrijd een blessure oploopt.

Italië speelt in de groepsfase tegen Engeland, Uruguay en Costa Rica.

WK-selectie Italië

Doel: Buffon (Juventus), Perin (Genoa), Sirigu (Paris Saint Germain)

Verdediging: Abate (AC Milan), Barzagli (Juventus), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Darmian (Torino), De Sciglio (AC Milan), Paletta (Parma)

Middenveld: Aquilani (Fiorentina), Candreva (Lazio), De Rossi (AS Roma), Marchisio (Juventus), Thiago Motta (Paris Saint Germain), Parolo (Parma), Pirlo (Juventus), Verratti (Paris Saint Germain)

Aanval: Balotelli (AC Milan), Cassano (Parma), Cerci (Torino), Immobile (Torino), Insigne (Napoli)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen