Meevaller voor Oranje: De Jong start tegen Argentinië

9 juli 2014, 20:36   Bijgewerkt: 9 juli 2014, 20:44

Oranje kan in de halve finale van dit wereldkampioenschap tegen Argentinië weer beschikken over Nigel de Jong. De ervaren middenvelder is voldoende hersteld van zijn liesblessure om in de basis te starten, zo heeft coach Louis van Gaal laten weten. Ook Robin van Persie en Ron Vlaar verschijnen aan de aftrap.

Vlaar kampte de afgelopen dagen met een lichte knieblessure, Van Persie had last van maag- en darmklachten en trainde om die reden in aanloop naar de wedstrijd apart van de groep. De twee zijn, net zoals De Jong, fit genoeg om in de basis te starten tegen de Argentijnen. De terugkeer van De Jong gaat ten koste van Memphis Depay, hij begint op de bank. Oranje speelt in São Paulo in een 5-3-2 systeem, met Daley Blind (links) en Dirk Kuyt (rechts) aan de zijkanten. De Jong vormt met Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder het middenveld.

Bij de Argentijnen staat, zoals verwacht, Enzo Pérez op de plek van de geblesseerde Angel di Maria. Voorin heeft vedette Lionel Messi de steun van aanvallers Gonzalo Higuaín en Ezequiel Lavezzi. Het doel van Argentinië wordt, zoals al dit hele toernooi, verdedigd door voormalig AZ-keeper Sergio Romero. Achterin keert Carlos Rojo terug in de ploeg, de verdediger moest de kwartfinale tegen België wegens een schorsing missen.

De wedstrijd in São Paulo tussen Oranje en Argentinië begint om 22.00 uur Nederlandse tijd.

Opstellingen

Nederland: Cillessen; Blind, Martins Indi, Vlaar, De Vrij, Kuyt; De Jong, Wijnaldum, Sneijder; Van Persie, Robben

Argentinië: Romero, Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo, Pérez, Biglia, Mascherano, Lavezzi, Messi, Higuaín

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen