Maher eindelijk weer belangrijk voor PSV

21 augustus 2014, 20:39

Hij heeft er lang op moeten wachten, maar Adam Maher heeft eindelijk weer gescoord voor PSV. Na een droogte van ruim acht maanden hielp de spelmaker, vorig seizoen veelvuldig bekritiseerd, zijn team aan de winst in de Europa League-wedstrijd tegen FC Shakhtyor Soligorsk (1-0).

Heel fraai was het doelpunt van Maher tegen de ploeg uit Wit-Rusland niet. De oud-speler van AZ haalde vanaf een meter of twintig uit, vanaf de linkerkant van het veld. Omdat zijn schot onderweg van richting veranderd werd door een verdediger, was de keeper van Shakhtyor kansloos.

Zijn eerste doelpunt van het jaar was een belangrijke, want PSV worstelde tot dat moment flink met de bezoekers uit Wit-Rusland. FC Shakhtyor Soligorsk was overduidelijk naar Eindhoven gekomen om achterin 'de nul' te houden en slaagde aardig in die opzet, want grote kansen bleven uit. De beste mogelijkheid voor rust was voor rechtsback Joshua Brenet, wiens schot net naast zeilde. Verder liep de thuisploeg, met Remko Pasveer onder de lat, zich vooral stuk op de gele muur die opgetrokken was.

Ook na de 1-0 van Maher veranderde dat spelbeeld niet, waardoor het doelpunt van de voormalig AZ'er genoeg bleek voor de winst. PSV ligt door de benauwde overwinning in het matig gevulde Philips Stadion nog prima op koers om opnieuw de groepsfase van de Europa League te halen, maar ruim is de marge niet. Luuk de Jong had die voorsprong nog kunnen vergroten, maar miste diep in blessuretijd een enorme kans op 2-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen