De Jong: "Nederlaag in Tsjechië puur een mentale kwestie"

13 oktober 2014, 09:27

Nigel de Jong geldt als een ervaren en drijvende kracht in het Nederlands elftal. De controlerende middenvelder van AC Milan is iemand die zich altijd voor honderd procent inzet voor zijn ploeg. Hij hamert op doorzettingsvermogen en het nemen van verantwoordelijkheid bij Oranje.

"Die nederlaag tegen Tsjechië van vorige maand was puur een mentale kwestie", geeft De Jong aan in het AD. "Natuurlijk kun je die wedstrijd analyseren wat je wilt. En dat doen we ook. Maar als je die fouten terugbrengt tot de kern, was het een kwestie van honger, van focus. Zij wilden méér winnen dan wij", constateerde de breker op het middenrif.

De Jong vindt dat er vanavond (maandag) de nodige internationals op moeten staan tegen IJsland. "Hiddink is een trainer die spelers eigen verantwoordelijkheid geeft. Daarvan legt hij veel neer bij de oudere, meer ervaren spelers. Het is niet aan hem om dat nu opeens anders te doen, het is aan ons om dat zo goed mogelijk in te vullen. Het is aan ons om dat ook elke wedstrijd waar te maken", aldus de middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen