Feyenoord en PSV moeten het laten zien in Europa

23 oktober 2014, 13:09   Bijgewerkt: 23 oktober 2014, 18:22
Feyenoord en PSV moeten het laten zien in Europa

Voor Feyenoord en PSV is er een belangrijke dag aangebroken in de Europa League. Beide clubs zitten in dezelfde situatie en kunnen zichzelf een uitstekende dienst bewijzen. Ze staan momenteel op een gedeelde tweede plaats in hun groep en treffen allebei de ploeg die laatste staat, wat automatisch inhoudt dat de voornaamste concurrenten van de Nederlandse ploegen tegen de koploper spelen. Er kunnen dus goede zaken gedaan worden.

HNK Rijeka - Feyenoord

Rijeka zal voor veel mensen een onbekende naam zijn. Het is momenteel de op één na beste club van Kroatië, achter Dinamo Zagreb. De ploeg werd vorig seizoen tweede in de competitie en staat deze jaargang ook op plaats twee, vier punten achter de grootmacht uit de hoofdstad. De ploeg maakt een flinke opmars door: in het seizoen 2011/2012 eindigde Rijeka nog als twaalfde in Kroatië. De groei is voor een aanzienlijk deel te danken aan de Italiaanse zakenman Gabriele Volpi, die een flinke zak geld neerlegde in de havenstad. Het is te merken aan de prestaties in de competitie, maar ook terug te zien aan het feit dat zeven Rijeka-spelers tot de nationale selectie van Kroatië behoren. De belangrijkste man is Andrej Kramaric, die dertien keer scoorde in tien competitieduels.

PSV - Panathinaikos

Panathinaikos geldt als een van de grootste Griekse clubs, maar behoort de afgelopen seizoenen niet meer tot de absolute top in Griekenland. Momenteel staat de ploeg zesde in de competitie, in Europa werd kansloos van Dinamo Moskou (1-2) en Estoril (2-0) verloren. Er staan meerdere bekenden van de Eredivisie onder contract: Marcus Berg (ex-PSV), Ouasim Bouy (ex-Ajax), Danijel Pranjic (ex-SC Heerenveen), Emir Bajrami (ex-FC Twente) en David Mendes da Silva (oud-speler van Sparta, Ajax, NAC Breda en AZ). Bovendien is Yannis Anastasiou, in het verleden werkzaam bij Ajax en Roda JC, de trainer. Berg en Mendes da Silva zijn er vanwege blessures niet bij. Laatstgenoemde vindt 'zijn' club de underdog tegen PSV: "Het zal lastig worden, want op papier is PSV sterker."

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen