Van Gaal met Rooney in derby: "Hebben goed gevoel"

31 oktober 2014, 17:50

Wayne Rooney keert komende zondag terug bij Manchester United, in de stadsderby tegen Manchester City. De aanvaller was drie duels geschorst en kan nu, ondanks blessuregeruchten, zijn rentree maken. Radamel Falcao is wegens een blessure niet inzetbaar in de burenruzie. Dat heeft manager Louis van Gaal vrijdagmiddag op de persconferentie bevestigd.

In aanloop naar de confrontatie in het Etihad Stadium lachte Van Gaal de geruchten over een voetblessure weg. De aanvoerder kan 'gewoon' in actie komen. "Hij is niet geblesseerd geweest. De media schreven dat, maar er was niets aan de hand. Misschien dat zijn schoenen te krap zaten, maar van een blessure was geen sprake", grapte Van Gaal. "Hij zal spelen, hij is mijn aanvoerder", maakte de Nederlander duidelijk.

Van Gaal is blij dat hij weer kan beschikken over de captain. "Ik heb gehoord dat hij vaak tegen City scoort. Ik heb dat ook gezegd om hem te stimuleren, maar dat heeft hij niet nodig. Ik ben zeer blij dat hij weer kan spelen", stelt onze landgenoot. Ook Antonio Valencia is weer beschikbaar, maar Marouane Fellaini lijkt de voorkeur boven hem te krijgen.

Het zal de grootste derby zijn die Van Gaal als trainer meegemaakt heeft, geeft hij aan. "Het is één van de 38 wedstrijden, maar voor de fans is de rivaliteit ongelofelijk groot. Ik voel dat ook bij sommige spelers. Ons doel is om de wedstrijd te winnen. Dat is mogelijk, we zijn groeiende en ontwikkelen ons goed. We hebben er een goed gevoel over."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen