'KNVB denkt na Ziyech-truc aan vernieuwd licentiesysteem'

14 november 2014, 10:55

De KNVB sluit niet uit dat er op korte termijn mutaties zullen plaatsvinden in het huidige licentiesysteem. De voetbalbond overweegt om het reglement aan te passen, om daarmee bepaalde 'trucs' in de weg te staan. Dat meldt VI. Onlangs wakkerde FC Twente dit vuurtje aan, door een handigheidje uit te halen met de transfer van Hakim Ziyech.

Ziyech verkaste van Heerenveen naar Twente, maar ook Feyenoord was een kaper op de kust. De club uit Enschede troefde de Rotterdammers af, door een truc. Hoewel de club in Categorie 1 ingedeeld is door de KNVB en daardoor toestemming moet vragen voor grote uitgaven, sloegen de Tukkers toch toe op de transfermarkt. Twente wist dat er een boete van 45.000 euro op stond, maar nam deze voor lief. Het stelde relatief weinig voor, vergeleken met de transfersom van ongeveer 3,5 miljoen euro, door voor Ziyech betaald moest worden.

De truc is voor de KNVB reden genoeg om te denken aan vernieuwing van het licentiesysteem. De bond kijkt of de reglementen aangescherpt moeten worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen