Groep G: Schalke 04 dankt Meyer én Chelsea

10 december 2014, 23:16

Klaas-Jan Huntelaar speelt ook na de winterstop in de Champions League met Schalke 04. De Duitsers boekten woensdag in Slovenië een 0-1 overwinning bij NK Maribor en kregen hulp van Chelsea, dat op het eigen Stamford Bridge met 3-1 won van Sporting Lissabon.

Schalke 04 begon als nummer drie aan de laatste speeldag in poule G, met een achterstand van twee punten op Sporting. De Duitsers hadden plaatsing dus niet in eigen hand, maar alles pakte gunstig uit voor de formatie van coach Roberto Di Matteo.

Dat kwam in de eerste plaats doordat Schalke 04 in Slovenië zelf won van hekkensluiter NK Maribor, dat nog kans maakte op het ticket voor de Europa League. Invaller Max Meyer nam in de 62ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. De Duitser scoorde, terwijl hij pas zes minuten binnen de lijnen stond, in de rebound. Bij Schalke had Klaas-Jan Huntelaar een basisplaats. De Oranje-international werd in blessuretijd naar de kant gehaald.

Chelsea, al zeker van groepswinst en uitgerekend de club waarmee Di Matteo in 2012 de Champions League won, schoot Schalke 04 te hulp met een 3-1 zege op Sporting Lissabon. Cesc Fabregas (strafschop), André Schürrle en John Obi Mikel maakten de goals in Londen. Jonathan Silva was tussendoor nog wel verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer van de bezoekers uit Portugal, die door het verlies worden verbannen naar de Europa League. NK Maribor is helemaal uitgespeeld in Europa, Chelsea en Schalke bekeren verder in de CL.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen