PSV en Feyenoord willen poulefase in stijl afsluiten

11 december 2014, 15:09

De échte spanning is er voor de Nederlandse clubs in de groepsfase van de Europa League af. Zowel PSV als Feyenoord heeft zich reeds gekwalificeerd voor de knock-outfase van het toernooi. Desalniettemin willen beide ploegen vanavond de poulefase met een goed gevoel afsluiten. Bovendien staat in het geval van Feyenoord nog de groepswinst op het spel. De Rotterdammers spelen om 21.05 uur tegen Standard Luik (uit), PSV ontvangt groepswinnaar Dinamo Moskou om 19.00 uur in het Philips Stadion.

PSV: genoeg redenen om te vlammen

De krachtmeting met Dinamo Moskou, op de nieuwe grasmat van het Philips Stadion, is absoluut geen wedstrijd om des keizers baard, als we coach Phillip Cocu moeten geloven. Hoewel PSV de eerste plaats niet meer kan veroveren en Estoril (derde) en Panathinaikos (vierde) niet meer langszij kunnen komen, had Cocu het in aanloop naar het duel over een 'belangrijke wedstrijd'. "Er staat volgens mij nog voldoende op het spel", zei hij.

Maar er is nóg een reden voor PSV om voluit te gaan tegen de Russen: revanche. De heenwedstrijd in Rusland ging diep in blessuretijd namelijk met 1-0 verloren, door een treffer van Yuri Zhirkov. Het was de enige nederlaag die de Eindhovenaren dit seizoen in Europees verband moesten slikken. De Russische druiven waren destijds heel zuur en PSV zal hopen dat deze nu zoet zullen zijn. Er werd verder overigens twee keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld, thuis tegen Panathinaikos (1-1) en uit bij Estoril (3-3).

Feyenoord: de kroon op het werk zetten

Feyenoord is aan een ronduit indrukwekkende serie bezig. Van de afgelopen twaalf officiële wedstrijden wisten de Rotterdammers er maar liefst tien winnend af te sluiten. Met drie zeges in vijf Europa League-wedstrijden, waaronder de sensationele 2-0 thuisoverwinning op titelhouder Sevilla van twee weken geleden, gaat de formatie van trainer Fred Rutten zelfs aan de leiding in Groep G, waarin HNK Rijeka en Standard Luik ook zitten. Laatstgenoemde is vanavond de gastheer van Feyenoord.

Rutten heeft Miquel Nelom en Karim El Ahmadi niet meegenomen naar Luik, omdat het tweetal 'op scherp' staat en zodoende bij een volgende gele kaart een schorsing oploopt. Toch neemt Feyenoord de wedstrijd op Sclessin 'heel serieus'. "Winst kan voordelen hebben tijdens de loting. Om die reden zal ik in principe ook geen spelers rust gunnen, tenzij er tekenen zijn dat er jongens zijn die dat nodig hebben", aldus Rutten, die overigens niet uitsluit dat Standard met een veredeld B-team aantreedt, omdat de ploeg uit Wallonië komend weekend tegen Club Brugge speelt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen