Alflen heeft zin in oefenduel: "Ik zou ook gaan kijken"

20 januari 2015, 20:25

Tussen de competitiewedstrijden tegen sc Heerenveen en FC Groningen in, speelt FC Utrecht woensdag een oefenpotje. Niet zomaar een tegenstander, maar het grote Borussia Dortmund komt naar de Galgenwaard. Coach Robby Alflen kijkt uit naar het oefenduel, waarvoor ruim 13.000 kaarten verkocht zijn.

Alflen begrijpt wel dat Utrecht warmloopt voor Borussia Dortmund en massaal het stadion opzoekt voor de oefenwedstrijd. "Als ik in de buurt zou wonen, zou ik ook absoluut komen kijken. Zo vaak krijg je niet de kans om FC Utrecht tegen zo'n topploeg te zien spelen", zegt hij op de website van zijn club. Met zijn selectie bekeek Alflen dinsdag beelden van Dortmund. "We waren met z'n allen nieuwsgierig naar die beelden", geeft hij toe. "Kijk, ze hebben bij Borussia Dortmund achttien internationals. Daarvan zitten er een paar in Equatoriaal Guinea voor de Afrika Cup, maar dan nog houden ze er een hele reeks over. Borussia Dortmund is een ploeg van een ander kaliber dan wij gewend zijn. Echt een team van een andere orde. Een geweldige ploeg."

Opvallend genoeg Dortmund staat voorlaatste in de Bundesliga, maar dat zegt Alflen weinig. "Dortmund mag in de competitie dan wat moeizaam draaien, de ploeg bereikte met twee vingers in de neus de volgende fase van de Champions League. Ze willen met een zo sterk mogelijke ploeg naar Utrecht komen, heb ik begrepen. Het zal moeilijk worden om ze ver terug te dringen op hun eigen helft. Je gaat je niet aanpassen, maar je kijkt wel naar wat je tegenstander doet en dan zet je daar zelf iets tegenover. Dat doe je als je in de beker tegen een amateurclub speelt, en nu dus ook nu we tegen Borussia Dortmund spelen. Ik verwacht een leuk avondje."

Bij FC Utrecht beginnen Danny Verbeek en de nieuwe spits Sébastien Haller in de basis, kondigt de coach aan. Haller viel afgelopen weekend tegen sc Heerenveen prima in. "Voor Danny en Sébastien is het prettig dat ze vanaf het begin kunnen spelen. Of het nu hun taak is het mij moeilijk te maken, met het oog op mijn te formeren ploeg voor FC Groningen-uit? Ja, maar dat doen ze al op de trainingen, waarin ze het ook goed doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen