Arsenal nipt langs hekkensluiter, Fer helpt QPR

10 februari 2015, 22:59

Arsenal heeft zich herpakt van de derbynederlaag van afgelopen weekend bij Tottenham Hotspur. De ploeg van manager Arsene Wenger won dinsdag in het eigen Emirates Stadium met 2-1 van hekkensluiter Leicester City. Leroy Fer legde de basis voor een 0-2 zege van Queens Park Rangers op Sunderland, Hull City won thuis met dezelfde cijfers van Aston Villa.

In het laatste half uur werd het nog spannend in Londen bij Arsenal - Leicester City, terwijl het er daar bij rust niet direct naar uitzag. Arsenal zocht terecht met een 2-0 voorsprong de kleedkamer op, door doelpunten van Laurent Koscielny en Theo Walcott. Eerstgenoemde liep in de 27ste minuut bij een hoekschop weg bij zijn tegenstander Wes Morgan en volleerde vervolgens de 1-0 binnen. Walcott scoorde vier minuten voor de pauze, in de rebound na een gekeerd afstandsschot van Mesut Özil, de 2-0.

In de 61ste minuut bracht voormalig Feyenoord-beul Andrej Kramaric de spanning terug (2-1). In het resterende half uur was Arsenal niet meer zo dominant als in de eerste helft, maar ondanks enkele kansen van Leicester City bleven de punten in Londen. Door de winst klimt Arsenal naar de vierde plaats in het klassement. Het passeert Manchester United en Tottenham Hotspur. De equipe van Louis van Gaal speelt woensdag nog thuis tegen Burnley FC, The Spurs verloren met 3-2 bij Liverpool.

In de strijd tegen degradatie waren er belangrijke zeges voor Queens Park Rangers en Hull City. Respectievelijk Sunderland (0-2) en Aston Villa (2-0) werden verslagen. Leroy Fer had een groot aandeel in de triomf van QPR in Sunderland, door in de zeventiende minuut raak te koppen uit een voorzet van Matt Phillips. Bobby Zamora tekende kort voor rust, opnieuw na voorbereidend werk van Phillips voor de 0-2. Patrick van Aanholt had een basisplaats bij Sunderland.

Met Ron Vlaar en Leandro Bacuna de hele wedstrijd op de bank kwam Aston Villa op visite bij Hull City tegengoals van Nikica Jelavic en Dame N'Doye niet meer te boven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen