Feyenoord lijkt door verlies te gaan strijden om plek drie

4 februari 2015, 20:24

In Rotterdam-Zuid werd de afgelopen weken veelvuldig de vraag gesteld of nummer twee Ajax nog te passeren is, maar Feyenoord hoeft na woensdagavond even niet meer omhoog te kijken. De Rotterdammers liepen tegen een dure nederlaag aan in Heerenveen, waardoor niet alleen Ajax verder uit het zicht raakt, maar ook concurrenten in het gevecht om plek drie langszij kunnen komen. Drie Zweedse doelpunten van sc Heerenveen maakten een heerlijk openingsdoelpunt van Colin-Kazim Richards ongedaan in een enerverend duel: 3-1.

Het begon uiterst aantrekkelijk in een volgepakt Abe Lenstra Stadion. Jens Toornstra zag een knal gekeerd worden door Kristoffer Nordfeldt en even later werd een indraaiende vrije trap van hem keurig door Lex Immers verlengd. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Hierna kropen de Friezen uit hun schulp. Een vrije trap van Marten De Roon werd naast getikt door Kenneth Vermeer, die daarna redding moest brengen na getreuzel van Joey van den Berg. Na een gevaarlijke kopbal van Immers ging de storm even liggen. Feyenoord ging wat meer op de controle spelen, Heerenveen had moeite om druk te houden.

Na een half uur spelen verscheen de nummer drie van de Eredivisie weer in de zestien, en dat hebben ze in Friesland geweten. Met een kanonskogel in het dak van het doel zette Colin Kazim-Richards de bezoekers prachtig op voorsprong. De spits krijgt regelmatig kritiek vanwege zijn geringe doelpuntenproductie, maar liet zijn voeten ditmaal spreken. Khalid Boulahrouz, die de geblesseerde Luke Wilkshire verving, legde met een splijtende dieptepass de basis voor de openingstreffer. Heerenveen was hierna aan zet en kwam vlak voor rust terug. Simon Thern liet zich tot twee keer toe gelden. De Zweed punterde de bal eerst nog op de paal, maar trok de stand even later in een identieke situatie wel gelijk: 1-1.

Heerenveen had via Luciano Slagveer nog de kans om de schade nog groter te maken, maar het bleef bij 3-1. Voor trainer Dwight Lodeweges een bevestiging dat zijn ploeg steeds stabieler en sterker wordt. De Friezen zijn nu alweer zeven duels op rij ongeslagen. Voor Feyenoord ziet de wereld er heel anders uit, na pas de tweede uitnederlaag van het seizoen. Ajax kan na deze speelronde op acht punten voorsprong komen en PEC Zwolle, AZ en Twente hebben de derde plaats in het zicht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen