PSV vecht tegen de euforie: "We zijn er nog niet"

8 februari 2015, 08:57

De vraag hoe vaak hij de afgelopen week van mensen in zijn omgeving te horen kreeg dat PSV het kampioenschap al wel binnen heeft, is voor Luuk de Jong niet lastig te beantwoorden. "Té vaak", glimlacht de spits. Alles en iedereen weet zeker dat de schaal komend voorjaar naar PSV gaat, maar meegaan in deze euforie is voor de Eindhovense spelers geen optie. PSV moet, zo weet De Jong, geconcentreerd blijven.

Hoe snel het kan gaan in de Eredivisie, bleek de afgelopen week. Twee nederlagen van concurrent Ajax op rij hebben ervoor gezorgd dat PSV ineens twaalf punten los kwam te staan. Door de zege op FC Utrecht, zaterdag, zijn dat er nu zelfs vijftien. Vijftien punten, dat is een kloof om 'u' tegen te zeggen. Zeker omdat PSV zijn wedstrijden gewoon stug blijft winnen en in dit hele seizoen tot dusver pas acht puntjes liet liggen.

Met de 2-0 voorsprong op het scorebord leek er wat gemakzucht in het spel van PSV te sluipen, iets dat volkomen logisch is als je de hele week overal gehoord en gelezen hebt dat je al landskampioen bent. Niemand lijkt er meer aan te twijfelen dat PSV de titel gaat pakken, maar ondertussen zijn er nog wel twaalf wedstrijden te spelen. "We hebben nu een paar lastige duels. Vrijdag AZ-uit en ook in maart hebben we een zwaar programma", stelt De Jong. "Ik weet ook dat we nu vijftien punten voor staan, maar we zijn er echt nog niet."

Gemakzucht, of het gevoel dat de buit al binnen is, kan de komende weken de grootste tegenstander van PSV zijn. Blijft iedereen scherp, dan kan er weinig misgaan. "Onze focus gaat nu, na deze wedstrijd tegen FC Utrecht, op AZ. Die willen we ook weer winnen, daarna gaan we richting de volgende. Te ver vooruit moeten we niet kijken. In het verleden is het vaak genoeg gebeurd dat teams te vroeg juichten in de titelrace en vervolgens nog met lege handen stonden. Dat mag ons niet gebeuren, dat willen we koste wat kost zien te voorkomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen